P 1 Brand Industrie  ( Meetploeg LN) (Grip: 1) (Zeer grote brand) (Etage: X) (13GG02),  Schaafstraat 23 Amsterdam  [  13ASLN  ]

P 2 aflossen Brand Industrie ( 13GG02 ), Schaafstraat 23  Amsterdam  [ 13ASLN ]

Zeer grote brand Schaafstraat 21/23 Amsterdam Noord (07-03-2017)

AMSTERDAM (RTVNH)De zeer grote brand die vanochtend bij een inktverwerkingsbedrijf aan de Schaafstraat in Amsterdam woedde, heeft het pand volledig verwoest. Dat is te zien op foto's die zijn gemaakt nadat de brandweer het vuur onder controle had gekregen.

De brand brak kort na 07.00 uur uit. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen hoog uit het dak. Een grote zwarte rookpluim was vanuit de hele stad te zien. 

De brand dreigde over te slaan naar een naastgelegen autobedrijf en een leverancier van schoonmaakproducten. De brandweer wist dat te voorkomen. 

Er zijn geen gewonden gevallen.

 

AMSTERDAM (AT5) In de Schaafstraat in Amsterdam-Noord woedde vanochtend een zeer grote brand in een inktverwerkingsbedrijf. Het pand is volledig uitgebrand. De zwarte rookpluim was vanuit de hele stad goed te zien.

De brand brak kort na 07.00 uur uit. Het vuur dreigde over te slaan naar het pand waar onder andere een leverancier van schoonmaakproducten is gevestigd. Ter plaatse waren ook enkele flinke knallen hoorbaar. Dat zijn vermoedelijk gasflessen geweest die ontploften. 

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Ook werd er een meetploeg opgeroepen. Of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, kan de brandweer nog niet zeggen. Uiteraard wordt er geadviseerd aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden. Over eventuele gewonden is nog niets bekend. 

 

AMSTERDAM (AT5) In de Schaafstraat in Noord woedde vanochtend een grote brand in een bedrijfspand. Het pand met daarin een inktverwerkingsbedrijf is volledig uitgebrand. De zwarte rookpluim was vanuit de hele stad goed te zien, getuige het enorme aantal foto´s dat AT5 binnenkreeg.

De brand brak kort na 07.00 uur uit, vermoedelijk begon de brand met een gasexplosie. Niemand raakte gewond. Het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen garagebedrijf en een leverancier van schoonmaakproducten. Ter plaatse waren ook enkele flinke knallen hoorbaar, dat zijn vermoedelijk gasflessen geweest die ontploften. 

Om elf uur liet de brandweer weten het vuur onder controle te hebben. Het vuur woedde op meerdere plekken in het pand, omwonenden moeten rekening houden met stank in de buurt. 

De brandweer was met groot materieel uitgerukt, ook werd er een meetploeg opgeroepen. Uit onderzoek is gebleken dat de concentratie gevaarlijke stoffen niet hoger is dan gebruikelijk bij zo'n brand. Geadviseerd werd aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden omdat het inademen van rook altijd ongezond is. Over eventuele gewonden is nog niets bekend. 

 

Een wijnhandel, een inktverwerkingsbedrijf en een kantoor in Amsterdam-Noord zijn dinsdag verwoest door de brand die uitbrak aan de Schaafstraat. De brandweer had veel moeite om alle brandhaarden te bereiken en was van 's morgens vroeg tot in de avond bezig met blussen. Met een kraan werd een deel van het dak gesloopt.

De grote brand, die met veel rook en vlammen gepaard ging, brak rond 07.00 uur uit aan de Schaafstraat. De brandweer ontruimde een tiental omliggende panden.

Vermoedelijk begon de brand met een gasexplosie, waardoor de voorgevel eruit vloog. Niemand raakte gewond. Het leek er aanvankelijk op dat de omliggende panden gespaard bleven, maar later op de ochtend laaide het vuur toch weer op en vatte het naastgelegen kantoor vlam. Het raakte dusdanig beschadigd, dat het als verloren moet worden beschouwd.

Onderzoek moet de brandoorzaak nog aan het licht brenge

© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord© Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord© Brandweer Landelijk Noord© Brandweer Landelijk Noord© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord © Brandweer Landelijk Noord

© Brandweer Landelijk Noord

Bron & Foto's AT5 / RTVNH en bemensing Landelijk Noord